Over mij

Wie had dat gedacht... Toen ik 8 jaar geleden een digitale camera van mijn schoonfamilie voor m'n verjaardag kreeg bleek dat het begin van elke dag een 'Dag van de fotografie'.

Na een periode van hobbyen en spelen liep ik 3 jaar geleden de Kamer van Koophandel uit als ondernemer. Ik ruilde mijn veilige fulltime baan in voor een andere parttime functie en elke seconde daarnaast ben ik sindsdien met fotografie bezig.

 

Hobby werd werk, fotografie en ondernemen. Corona gaf de fotografie juist een enorme boost en kijk eens wat ik allemaal mag doen tegenwoordig, bruiloften, bedrijven, particulieren, workshops, fotografie, video's... het gaat maar door.

Ook bijzondere dank aan mijn werkgever Aveco de Bondt waar ik veel vrijheid krijg om dit te combineren. 

 

Dromen blijven dromen tot je wakker wordt en ze waar maakt. 

Elke bruiloft is weer uniek, je begint op een leeg canvas te schilderen en afhankelijk van de verf en penselen wordt het een Nachtwacht of Mona Lisa. Ik ga elke bruiloft onbevooroordeeld in om de mooiste momenten vast te leggen, een dijk van een fotoshoot neer te zetten en nadien alle energie te stoppen in een geweldig trouwalbum waarin het hele foto-verhaal aanwezig is zodat het bij het bruidspaar alle emotie van die dag en de momenten oproept, de maand na de bruiloft maar ook nog over 20 of 50 jaar.


Mijn opleidingen

Workshops volgen is voor mijn ontwikkeling als fotograaf een waardevolle investering. Docenten zijn zelf top-fotografen en hebben ervaring met honderden bruiloften en zodoende kun je enorm veel van ze leren. Ook spreek je collega trouwfotografen en kun je ervaringen uitwisselen. Na de workshop blijven de contacten met deze collega's meestal nog warm in besloten Facebookgroepen.

Oktober 2019 - Dynamic Workshop Damon Pijlman

 

 

 

Next level fotografie betekend ook op zoek gaan naar nieuwe inspiratie. Die vond ik bij Damon Pijlman van Studio Damon in Wassenaar. Een fantastische workshop waarbij de complete workflow tegen het licht hebben gehouden maar ook veel gepraat hebben over het natuurlijke licht. Damon is een ware meester en ik ben hem ontzettend dankbaar voor deze keigoede en persoonlijke workshop. En nu aan de slag met alle nieuwe ideeën en inspiratie!

 

Organisator: Studio Damon 

Docenten: Damon Pijlman

Locatie: Wassenaar


November 2018 - Dare to be workshop Texel 

 

 

Een hele week workshoppen in een groep van 12 fotografen onder leiding van twee top-docenten, Sander en Arno.

Zeer uitgebreide informatie over workflow, marketing, flitstechnieken en positioneringen, wat was dit gaaf!

Dank aan de hele groep, we hebben ontzettend veel geleerd!

 

Organisator: Trouwdag in beeld / Flexmi

Docenten: Arno de Bruijn en Sander van Mierlo

Modellen: Chantal en Patrick

Locatie: Texel


Mei 2018 - Één op één workshop Moment Design

 

Zaterdag 5 mei 2018 heb ik deze workshop gevolgd bij de bevlogen bruidsfotograaf Peter Lammers waarbij de aandacht lag op het neerzetten van je bruidspaar en het perfecte moment te creëren. Theorie in de ochtend en 's middags aan het werk met een echt stel, Thijs en Anieke.

De resultaten waren al meteen zichtbaar en ik ga absoluut bezig om deze werkwijze in te bouwen bij toekomstige shoot.

Organisator: Your Wedding Photos

Docent: Peter Lammers

Modellen: Thijs en Anieke

Locatie: Deventer


Juli 2017 - Workshop #BeCreative met flitslicht

 

Tijdens deze fantastische workshop door Arno de Bruijn  (wereldwijd top 20 fotograaf) hebben we geleerd om de opzetflitser op een creatieve manier te gebruiken.

 

Meteen de eerste loveshoot na de workshop heb ik al gebruik kunnen maken van de geleerde trucjes en werkwijze.

 

Organisator: Digidiaal

Docent: Arno de Bruijn

Modellen: Paul en Nicolette

Locatie: Schalkhaar


Januari 2016 - tweedaagse workshop bruidsfotografie

 

Een complete en overzichtelijke workshop verdeeld over twee dagen waarin we het hele proces van een bruiloft hebben behandeld en in praktijk hebben gebracht. Peter Lammers heeft al zijn ervaring als bruidsfotograaf met ons gedeeld.

Website, trouwalbums, foto-bewerking, bedrijfsvoering als ZZP'er, positioneren van je bruidspaar, materiaal enz. enz.

 

Organisator: Your Wedding Photos

Docent: Peter Lammers

Modellen: Dennis en Denise 

Locatie: Deventer